Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Importanța mobilierului școlar este de necontestat. În primul rând pentru că acesta influențează performanța școlară a elevilor, dar și pentru că predarea are loc în poziția șezut. Elevii petrec ore întregi pe scaunele și băncile școlare. De aceea, acestea trebuie să fie de înaltă calitate și potrivite pentru fiecare elev ce le folosește.
Elevii din ciclul primar au nevoie de un mobilier special conceput pentru ei, în timp ce elevii din ciclul gimnazial au nevoie de bănci și scaune școlare cu totul diferite. Și, desigur, elevii de liceu au alte nevoi în ceea ce privește mobilierul școlar. În funcție de acest aspect este ales mobilierul școlar de către administrația școlilor.
Știm cât de importante sunt costurile în ceea ce privește alegerea unui mobilier școlar în detrimentul altuia. De aceea, o soluție eficientă pentru a optimiza cheltuielile școlilor este alegerea unui mobilier școlar reglabil. Vom discuta în continuare despre toate tipurile de mobilier școlar și care sunt avantajele mobilierului școlar reglabil.
Felul în care este aranjat mobilierul școlar într-o sală de clasă este important. Există o gamă variată de produse dedicată acestui lucru.
Pe lângă clasicele bănci școlare și scaune, există dulapuri speciale pentru săli de clasă, catedrele pentru profesori, mobilierul special pentru laboratoarele de științe, de informatică, biblioteci, cuiere. Alături de care se alătură și mobilierul pentru sala profesorală și sălile de sport.
Când vine vorba de bănci și scaune școlare, aici există mai multe tipuri. Primul, pe care l-am menționat deja, este mobilierul școlar reglabil. Există mobilier școlar individual și dublu, bănci școlare fixe și mobilier școlar modular, colaborativ.
Sistemul de mobilier școlar reglabil, după cum îi spune și numele, poate regla înălțimea băncii, cât și a scaunului. Acesta are numeroase beneficii, printre care:
Înainte de toate, este esențial ca mobilierul școlar să fie flexibil și ușor de mutat sau rearanjat. Este cunoscut faptul că orele de curs reprezintă un mediu dinamic de învățare, iar de aceea mobilierul trebuie să fie ușor de folosit.
Elevii pot lucra în echipe sau individual. Versatilitatea oferă posibilitatea schimbării mediului de învățare individuală și de grup. Astfel, elevii au parte de experiențe școlare calitative. Mobilierul școlar potrivit simplifică predarea și învățarea, făcând-o, în același timp, plină de satisfacții.
Sursa: www.eduvolt.ro