Stilul Scandinav. Care sunt caracteristicile care il definesc?

Stilul scandinav devine foarte popular in randul persoanelor practice, care isi doresc locuinte confortabile si eficiente. Este un stil fermecator, in care eleganta se bazeaza pe simplitate, lumina din belsug, tonuri deschise sau pamantii si decoratiuni putine, insa de efect.

Daca iti doresti o casa amenajata in stil scandinav, iata cateva caracteristici care il definesc:

Podelele din lemn. AProape intreaga casa amenajata in acest stil are podele din lemn. Lemnul este vopsit intr-o nuanta deschisa si este apreciat de scandinavi pentru faptul ca este usor de intretinut.

Pereti din piatra decorativa sau caramida aparenta alba sau antichizata. Conform celor de la Techstone , unul dintre cei mai importanti producatori de caramida aparenta din Romania, peretii cu o astfel de estetica sunt reprezentativi pentru stilul scandinav. Acestia ofera o doza mare de confort si o eleganta aparte.

Exista 3 materiale de baza: lemn, sticla si fier. Exceptand peretii, toate elementele sunt din aceste 3 materiale. Lemnul incalzeste foarte bine incaperea, atat din punct de vedere vizual, cat si fizic, iar fierul si sticla ofera un aer primitor.

Nu lipseste semineul. Semineul este un adevarat laitmotiv in casele scandinave, fiind elementul care ii ajuta pe oameni sa treaca peste iernile grele. Semineele pot fi realizate din foarte multe materiale si in extrem de multe forme. Pot fi clasice, din marmura, cu modele in relief, din caramida sau placate cu caramida aparenta iar in casele care dispun de incalzire centralizata, pot fi pur si simplu electrice. Ceea ce este cert insa, este faptul ca semineul nu lipseste.

Lumina naturala, esentiala in orice casa. Scandinavii prefera intotdeauna lumina naturala in detrimentul celei artificiale. Cu toate astea, nu lipsesc lampile si veiozele in culori pale, dat fiind faptul ca in zona de nord, lumina naturala nu este tot timpul disponibila.

Data fiind eleganta stilului, acesta a devenit popular in foarte multe zone ale lumii, nu doar in tarile scandinave. Nu este de mirare faptul ca producatorii suedezi de mobila au atata succes. Daca vrei sa iti amenajezi locuinta in acest stil insa, iti recomandam sa incepi cu peretii. Peretii din caramida antichizata sau din caramida aparenta alba pot fi un bun start pentru amenajarea unui spatiu extrem de confortabil si atractiv.

mai 7th, 2020 by