Ghid pentru alegerea uscătoarelor de cereale

sistem uscare cereale

Înainte de depozitarea cerealelor, este necesar să se reducă nivelul de umiditate, cu scopul de a crește durata de valabilitate și de a evita formarea mucegaiului, bacteriilor sau a altor microorganisme. Pentru aceasta, va fi necesar să-ți achiziționezi un uscător de cereale, care va fi responsabil pentru reducerea umidității, fără a afecta calitatea cerealelor sau a le deteriora în acest proces. 

Atunci când alegi uscatoare pentru cereale, este util să ai în vedere anumite aspecte, iar pe unele dintre acestea le vei vedea în articolul de față, iar respectând acești pași, va fi posibilă optimizarea proceselor de producție, depozitare și preparare a unei mari varietăți de cereale, cum ar fi porumbul, grâul, orzul, printre altele.

Dimensiunea

Există o gamă largă de uscatoare de cereale, pe care le poți regăsi pe piață, dar la momentul selectării acestora este important ca acestea să determine corect capacitatea recipientului umed și a uscătorului. Fermierii calculează adesea câți saci recoltează pe oră, dar dezavantajul acestei abordări este că este dificil pentru un uscător să funcționeze în mod constant în fiecare zi timp de 24 de ore. În schimb, se recomandă efectuarea calculului pe baza cantității reale de tone preconizate a fi recoltate și uscate pe sezon. Toate clasificările capacității de uscare se bazează pe tone umede, nu pe un anumit volum de cereale.

Mărimea

O concepție greșită comună este aceea că poți crește pur și simplu capacitatea de stocare a containerului umed pentru a amplifica capacitatea de funcționare a uscătorului, dar aceasta poate fi o soluție pe termen scurt. O variantă mai bună este adăugarea unui uscător de capacitate mai mare pentru un tonaj mai mare de uscare. Dacă au o capacitate de susținere mai mare și mențin un flux de aer optim, nu prea mare sau prea mic, vor usca cât mai multe cereale într-o anumită perioadă de timp, cu o bună calitate și eficiență.

Suflanta cereale – cum o alegi

Nu există un răspuns ușor la întrebarea care uscator pentru cereale este cel mai bun pentru ferma ta. Totul depinde de o serie de factori care variază în funcție de locul, tipurile de cereale, cantitatea de producție și perioada de depozitare. Aceștia și alți factori ar trebui să fie discutați și luați în considerare în decizia finală.

Alege variante eficiente de suflante pentru cereale

Industriile agricole se îngrijorează adesea mult cu privire la investiția inițială, dar este, de asemenea, important să se acorde atenție eficienței uscătorului, deoarece îți va permite să recoltezi producția mai devreme și astfel să usuci cerealele la momentul optim, pentru a proteja calitatea boabelor și pentru a le maximiza valoarea de pe piață.

Echipamentele care necesită o investiție mare, sunt de obicei mai eficiente, necesită mai puțină întreținere, suferă mai puțină uzură și permit o funcționare optimă pentru o perioadă mai mare de timp, ceea ce le va permite să genereze o rentabilitate mai bună a investiției pe termen lung. De asemenea, orientează-te asupra unor suflante de cereale care să nu genereze un consum mare de energie, deoarece în caz contrar, se vor mări costurile operaționale.

Nu în ultimul rând, ia decizii pe termen lung. Un uscător de cereale de înaltă calitate rezistă, de obicei, între 20 și 30 ani. Este important să planifici creșterea afacererii, prin urmare, ar trebui să te asiguri că achiziționarea unui uscător de cereale este o decizie pe termen lung. Alege unul care va avea grijă de nevoile tale și care să-ți ofere eficiență și un randament excelent. În general, timp de câțiva ani nu trebuie să invetești în alte echipamente, ca atare pentru o perioadă lungă de timp, te vei axa doar pe materia obținută și implicit pe profit. 

octombrie 26th, 2022 by