Ce trebuie să știi dacă îți deschizi un mic fast food?

Mâncarea rapidă vândută stradal a cunoscut în ultima vreme o mare popularitate și în România, așa cum se întâmplă peste tot în lume.

Nu e de mirare că mulți antreprenori vor acum să își deschidă afaceri în acest domeniu, deși se știe de multă vreme că acest segment este extrem de competitiv. Trebuie să te lupți cu jucători puternici horeca folosind arme specifice, de înaltă tehnologie, reprezentate de echipamentele gastronomice de top.

Vestea bună este că loc pentru toți există pe această nișă. Asta dacă reușești să îți atragi clientela prin niște preparate deosebite care pot ca să facă diferența.

De unde se începe construcția unei afaceri fast food?

Întotdeauna ar trebui să începi clădirea unui astfel de business punând pe hârtie talentele pe care le ai. Pe baza lor vei putea începe sub o stea norocoasă (chiar dacă nu Michelin!) o afacere alimentară stradale.

Nu uita de costurile implicate: chiria spațiului și a utilităților, achiziția unor utilaje pentru fast food performante, angajarea personalului necesar, investiția inițială în niște ingrediente culinare de cea mai buna calitate.

Obținerea autorizațiilor necesare pentru a face comerț cu produse alimentare vândute stradal necesită să aloci alte sume de bani.

Apoi urmează schițarea unui meniu inspirat capabil să atragă clientela, care va potența găsirea unei locații corespunzătoare cu vad și va permite maximizarea profitului pe care îl poți obține.

Pentru a-ți face cunoscut business-ul fast food va trebui să îți creezi o identitate memorabilă, un brand ușor de recunoscut de către clienți. Iar pentru aceasta o să ai nevoie de o publicitate inteligentă, așa încât să îți formezi o comunitate mare de fani cât mai rapid cu putință, care să știe unde să te găsească și chiar să îți caute preparatele.

Având în vedere că vei avea clienți cu un stil de viață anume (nu toți oamenii iubesc mâncarea fast food!), trebuie să înțelegi că e vorba de o afacere care nu se rezumă doar la oferirea de alimente stradal, ci la experiențe culinare complexe. Va trebui să depui efort continuu pentru a-ți cunoaște foarte bine consumatorii pe care urmează să îi delectezi cu produsele pe care le comercializezi, iar pentru aceasta poți apela la o agenție de specialitate.

Chiar dacă ești un bucătar senzațional, acest lucru nu este deloc o garanție că afacerea pe care o deschizi va fi una de succes, deoarece este posibil ca să nu ai și competențele necesare în materie de marketing modern. E mai bine să apelezi la serviciile celor ce se pricep.

Un meniu fast food inteligent întocmit, cheia succesului afacerii tale!

Specialiștii care au reușit în domeniul fast food afirmă că ar trebui urmate anumite reguli de bază pentru a obține profitul scontat și când stabilești meniul fast food-ului tău.

În primul rând, trebuie să te concentrezi pe un număr mic de feluri de mâncare care se realizează cu ingrediente de același fel, combinate însă în modul diverse, cât mai creativ cu putință.

Având în vedere concurență acerbă care există în domeniul fast food, toate produsele tale ar trebui să fie de calitate superioară. E preferabil să faci mai degrabă câteva variante ale unui singur tip de produs de bază, decât să te aventurezi spre o gamă mult prea largă de preparate pe care să nu le poți realiza la un înalt nivel calitativ.

Pentru a putea să obții produsele alimentare gustoase, echipamentele fast food de calitate superioară sunt indispensabile.

În materie de rețete este bine să te limitezi la doar câteva preparate care să se realizeze din aceleași ingrediente și dintr-un alt motiv obiectiv: de regulă o unitatea fast food nouă este mică. Pur și simplu nu prea ai unde ca să depozitezi un volum prea mare și prea diversificat de ingrediente.

În plus, ar trebui să fii conștient că mâncarea fast food este căutată mai ales de oamenii care sunt în pauza de prânz sau participă la diverse evenimente, târguri tematice.

Psihologii au demonstrat de mult faptul că, dacă un om are de ales între o diversitate mult prea mare de opțiuni, el va fi în marea majoritate a cazurilor foarte derutat. În schimb, dacă îi vei oferi doar câteva alternative, el se va simți mult mai confortabil optând rapid pentru una dintre acestea.

Din punctul tău de vedere, o selecție foarte strictă a produselor ce se vor comercializa îți va permite să ai o mai mare a productivității muncii în unitatea fast food nou înființată. Așa poți perfecționa procesul de gătire pentru fiecărui preparat prin repetări multiple.

Fiecare local ce vinde mâncare rapidă are un specific al ei, în funcție de care și dotările pot să fie diverse. Există utilaje pentru fast food într-o gamă extinsă la distribuitori, iar dacă vei căuta cu atenție, chiar le vei putea achiziționa pe cele care îți trebuie la niște prețuri foarte bune.

Pentru un fast food nou, ai de ales dintre următoarele tipuri de echipamente:

  • aparate pentru producția de vată de zahăr, pop-corn, porumb fiert;
  • aparate pentru preparare hot-dog;
  • aparate pentru prăjituri, clătite;
  • echipamente pentru coacerea gogoșilor;
  • grătare;
  • echipamente pentru prepararea șaorma și kebab;
  • vitrine calde, neutre și frigorifice;
  • aparat pentru vafe;
  • prăjitoare de pâine;
  • aparate pentru chips-uri;
  • cuptoare cu microunde;
  • aparate pentru paste etc.

Dacă vei studia oferta de echipamente fast food  de laTC Romania Crown Cool vei putea să îți dotezi unitatea cu tot ceea ce ai nevoie pentru un business de succes.

iulie 25th, 2019 by