Trei lucruri pe care le poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să evite problemele cu spatele

Până nu demult, problemele cu spatele obișnuiau să fie aspecte cu care doar adulții și persoanele vârstnice se confruntau, din lipsa mișcării și a obiectelor de mobilier potrivite. Din nefericire, în zilele noastre, în cabinetele medicale ajung din ce în ce mai mulți copii, cu probleme aferente coloanei vertebrale. Chiar dacă multe dintre aceste probleme nu sunt extrem de complicate și, astfel, pot fi soluționate la timp, cu siguranță că pot conduce la diferite neplăceri și chiar la dureri de spate. Iar atunci când ne referim la copii, coloana lor vertebrală este în continuă creștere, motiv pentru care se impune ca dezvoltarea acesteia să se realizeze în mod armonios și uniform. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct trei lucruri pe care le poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să evite problemele cu spatele!

  1. Asigură-te că merge la controalele medicale în mod regulat

De multe ori, problemele de sănătate nu își fac apariția încă de la primele simptome. Multe dintre ele pot ajunge să fie trecute cu vederea, întrucât anumite simptome nu par atât de periculoase pe cât ar putea să fie, în realitate. De aceea, se impune ca micuțul tău să fie dus la un consult medical în mod regulat, în urma căruia medicul specialist va putea să pună un diagnostic acolo unde situația o impune. Cu cât acesta ajunge să fie formulat mai devreme, cu atât micuțul tău va putea să se bucure de o postură corectă pe parcursul vieții, în situația în care măsurile au fost integrate și luate din timp. 

  1. Asigură-te că folosește corpuri de mobilier corespunzătoare

Pentru copii, biroul este corpul de mobilier care ajunge să fie cel mai des utilizat, în special pe durata perioadelor de școală. Vorbim aici inclusiv despre banca și scaunul de la școală, care, deseori, nu sunt cele mai confortabile elemente de mobilier. Din fericire, există și producători care pot să facă diferența și să aducă nivelul de confort dorit în orice instituție de învățământ. Spre exemplu, Distinc Mob SRL este un producător român de mobilier școlar și grădinițe, care reușește să aducă un nivel sporit de confort copiilor și, în același timp, are marele avantaj că multe dintre aceste corpuri de mobilier sunt deja asamblate în momentul în care sunt livrate. 

  1. Amintește-i că trebuie să își păstreze o postură corectă

Nimeni nu își dorește un părinte cicălitor, însă lucrurile se schimbă în momentul în care faci acest lucru pentru a-l ajuta pe cel mic să se dezvolte în mod armonios. Altfel spus, este imperios necesar să îi aduci aminte, în mod regulat, faptul că acesta trebuie să păstreze o postură corectă atunci când scrie, citește sau derulează orice altă activitate la birou. Doar așa, acest lucru va reuși să se integreze în mintea lui sub forma unui automatism, astfel încât oricând va sta la birou își va aduce aminte de faptul că trebuie să păstreze o postură corectă, pentru ca să evite problemele de sănătate și durerile de spate.

Bucură-te de posibilitatea de a-l ajuta pe micuțul tău să evite problemele de spate și durerile aferente, urmând recomandările menționate de noi!

iunie 20th, 2022 by