Piese de schimb pentru utilaje grele – ce, cum si cand sa alegeti?

aca detineti sau folositi un utilaj greu stiti deja cat este de important sa schimbati la timp piesele uzate. Pentru a putea sa aveti un echipament eficient si sigur, cel mai bine este sa aveti un plan de intretinere. Astfel, puteti sa identificati eventualele componentele uzate inainte de aparitia defectiunilor mai grave.

Daca alegeti sa achizitionati  piese de schimb pentru utilaje de constructii la momentul potrivit, veti extinde durata de viata a echipamentului dvs. In plus, veti reusi sa economisiti timp si bani.

In zilele noastre este usor si comod sa gasiti si sa comandati online piesele de care aveti nevoie fara sa fie nevoie sa va deplasati in magazin. Pentru ca stim ce mult conteaza sa finalizezi un proiect la timp, RKU Union va pune la dispozitie o echipa cu experienta. Astfel, consultantii RKU va ajuta sa gasiti rapid solutia cea mai rentabila pentru dvs.

Componentele avariate va pot dauna pe termen lung, prin perioadele de nefunctionare si costuri mai ridicate, daca sunt afectate si alte parti ale utilajului. De aceea, specialistii recomanda sa fiti pregatiti din timp si sa schimbati piesele inca de la primele semne de uzura.

Pentru a evita perioadele in care echipamentul este oprit pentru reparatii, puteti comanda piesele de care stiti ca veti avea nevoie cu ceva vreme inainte. Astfel, le puteti depozita si va veti usura munca atunci cand este nevoie de inlocuirea lor.

Atunci cand echipamentul este nefunctional, proiectele sunt intrerupte si este posibil sa nu mai puteti respecta termenele limita. In acest fel va este afectata productivitatea iar clientii dvs. pot decide sa nu va ofere viitoare proiecte, din cauza intarzierilor. Totul poate fi remediat insa, daca va asigurati ca ehipamentul dvs functioneaza in conditii optime.

Unele componente trebuie schimbate mai des. De exemplu, uleiul de motor devine mai putin eficient odata cu trecerea timpului si poate cauza probleme altor componente daca nu este schimbat la timp.

Si filtrele de aer pot cauza mai multe daune daca sunt murdare. Daca sunt inlocuite la timp ele prelungesc durata de viata a motorul si ajuta la reducerea emisiilor. Nici inlocuirea filtrelor de ulei nu trebuie neglijata, daca doriti sa aveti un motor sanatos.

Piese originale sau aftermarket?

Atunci cand alegeti piesele de schimb pentru utilajul dvs. aveti doua optiuni: piese originale sau aftermarket.

Piesele originale sunt special proiectate pentru a se potrivi in mod corespunzator cu echipamentul dvs. si sunt testate pentru a asigura performanta.

 Piesele aftermarket au avantajul unui pret mai mic si va ofera mai multe optiuni, fiind fabricate de mai multi producatori.

Ambele variante sunt de luat in calcul, decizia finala depinde doar de ce este mai avantajos pentru dvs. Inainte de achizitionare unei piese de schimb trebuie sa consultati manualul proprietarului pentru a verifica numarul piesei pe care doriti sa o inlocuiti.

Utilajele de constructii sunt echipamente puternice care indeplinesc numeroase sarcini deosebit de dificile, in ciuda conditiilor dure de pe santiere. Tocmai pentru ca munca pe care o fac nu este deloc usoara, uzura este inevitabila. De aceea, trebuie sa aveti grija de utilajul dvs. prin insepectii regulate si inlocuirea la timp a pieselor uzate.

august 24th, 2021 by