Cand este momentul ideal sa inlocuiti piese utilaje?

Achizitionarea unui echipament de constructii, agricol sau industrial este dificil, dar greul nu se opreste aici. Pentru ca va doriti ca investitia sa merite, este nevoie sa stiti cand sa inlocuiti piese utilaje petru a evita cheltuielile nejustificate.

Componentele care trebuie inlocuite mai des sunt cele ce sufera cel mai mare grad de uzura. Fiecare piesa are rolul ei si o durata de viata diferita. Aflati mai jos cand trebuie schimbata fiecare tip de componenta a utilajului dvs.

Filtre de aer

Inlocuirea filtrelor de aer contribuie la prelungirea duratei de viata a motorului utilajului dvs. In plus, va ajuta la cresterea eficientei combustibilului si a nivelului de performanta.

In general, filtrele de aer nu se schimba in baza unui program stabilit. Ele trebuie verificate in mod regulat si inlocuite in functie de modul in care arata.

Ulei de motor

Pentru ca toate componentele interne sa functioneze corect, motorul utilajului dvs. are nevoie de un ulei de calitate. In timp, acesta isi pierde din proprietati si nu mai este la fel de eficient.

Nu puteti decide dintr-o simpla privire cand este timpul sa inlocuiti uleiul de motor. Sunt cazuri in care culoarea laptoasa a uleiului sau mirosul de ars indica deteriorares acestuia. Insa, varianta cea mai sigura ramane efectuarea in mod regulat a unei analize complete a uleiului.

Daca va intrebati de ce nu exista un interval standard de schimbare a uleiului, raspunsul este simplu. Totul depinde de starea motorului, de modul in care echipamentul este operat si de ce fel de ulei ati folosit.

Un ulei de motor de calitate poate costa un pic mai mult, insa ofera o perioada mai lunga de eficienta. De asemenea, aceasta alegere va ajuta sa beneficiati de un utilaj mult mai performant.

Filtre de combustibil

Filtrele de combustibil asigura alimentarea motorului cu combustibil curat. Atunci cand acesta se deterioreaza, resturile si murdaria pot patrunde in sistemul de alimentare si cauza defectiuni motorului. Este bine sa inspectati filtrele in mod regulat.

Intervalul de schimbare recomandat al filtrelor de combustibil este la fiecare 500 de ore. Insa, acest aspect depinde mult de conditiile de functionare si de varsta motorului utilajului dvs. Pentru eficienta intregului sistem, este recomandat sa inlocuiti in acelasi timp toate filtrele de combustibil.

Electromotor (demaror)

Electromotorul sau demarorul este componenta responsabila de aprinderea motorului. Cu ajutorul acestuia utilajul dvs. poate porni.

Este important sa schimbati electromotorul atunci cand s-a defectat. In general, durata de viata a unui demaror este de aproximativ 7 ani.

Insa, daca auziti zgomote ciudat de la motor, observati fum sau miros de ars este posibil ca electromotorul utilajului dvs. sa fie stricat.

Indiferent de intervalele recomandate pentru schimbarea unor piese utilaje, cel mai bine este sa efectuati o scurta verificare a intregului echipament inainte si dupa fiecare utilizare. Daca identificati probleme de functionare este bine sa le solutionati cat mai repede.

Pe pagina https://rku.ro/contact/ puteti beneficia de consultanta gratuita in alegerea de piese utilaje. In acest fel veti rezolva problema rapid, veti putea alege varianta optima pentru bugetul dvs. si va veti bucura de piese de calitate, ce vor contribui la buna functionare a utilajului dvs.

decembrie 3rd, 2021 by