4 lucruri de care sa tii cont pentru a tine pasul cu schimbarile de algoritm ale Google

In ultimii ani, Google a venit cu o multime de algoritmi. Pentru a prezent in primele pozitii ale gigantului Google nu mai e suficient sa ai continut bun, sa te concentrezi pe cuvinte-cheie sau pe titluri optimizate SEO. Blocurile de continut plictisitor, reclamele sau pop-up-urile frecvente au efecte negative in ceea ce priveste experienta utilizatorului, un astfel de site fiind imediat descalificat, chiar daca are un continut optimizat SEO.

In continuare iti prezentam 4 lucruri de care sa tii cont pentru tine pasul cu schimbarile de algoritm Google. Daca doresti sa afli metodologia dupa care se poate lucra diferit de restul specialistilor SEO, dar cu rezultate cel putin la fel de bune, daca nu chiar mai bune, continua sa citesti.

Change is Coming Forward Improvement Concept

 Experienta utilizatorului

Asa cum am spus anterior, experienta utilizatorului este poate cel mai important factor, la moment, pentru a fi prezent in primele pozitii Google. In acest sens e nevoie de pus accent pe 2 lucruri: timpul total petrecut pe site si adaptibilitatea site-ului la dispozitivele mobile (sa fie responsive). Timpul mediu petrecut pe site se poate mari prin crearea cat mai multor trimiteri prin link-uri interne si continut interesant. Iar in ceea ce priveste adaptibilitatea la dispozitivele mobile, este nevoie fie sa alegi teme pentru website responsive, fie sa alegi un webdesigner care sa tina cont de acest lucru.

Continutul viral

Un continut calitativ nu mai este atat de valoros daca nu este si distribuit pe retelele social media. De aceea, prezenta unui continut viral care sa fie distribuit si despre care sa se vorbeasca este vitala pentru a creste in rating-ul Google. O alta problema o constituie plagierea continutului, care, odata detectata de robotii Google, descalifica site-ul si poate chiar sa nu il afisezi deloc pe paginile de rezultate.

Blogul – o necesitate

Pentru o prezenta constanta in primele pagini Google este nevoie de continut actualizat. Robotii Google verifica zilnic site-ul iar daca nu exista continut nou, vizibilitatea lui devine tot mai redusa. Din acest motiv, blogul devine o necesitate fie ca vorbim despre un magazin online, un landing page sau un site de prezentare.

Designul

Nu in ultimul rand, calitatea pozelor, a textului sau fixarea eventualelor bug-uri contribuie per general la o impresie buna a utilizatorului fata de site. De aceea, este important ca paginile care au un design de slaba calitate sa fie imbunatatite, sau sterse. Calitatea pozelor care sunt utilizate este la fel importanta, optimizarea lor fiind la fel necesara astfel incat sa nu afecteze viteza de incarcare a site-ului.

Concluzie

In concluzie, pentru a tine pasul cu schimbarile de algoritm Google este nevoie de mers pana la capat cu toate modificarile necesare. Astfel, e nevoie de cunostinte ce tin nu doar de SEO, dar si de Digital Marketing in general. Aceasta, insa, poate lua timp si energie. O alternativa este sa luati in considerare asistenta unui expert in domeniu. De aceea va invitam sa va programati o sedinta de consultanta gratuita cu experii SEO de la Seolitte, in care vi se  propune o strategie personalizata de optimizare a site-ului prin care veti fi siguri ca tineti pasul cu schimbarile de algoritmi Google. Gasiti formularul de contact aici.

ianuarie 29th, 2019 by